Konferencia

2017.10.06. 18:10

Szakmai nap a pszichiátrián

Változások kora. Ezt a címet viselte a Tolna Megyei Balassa János Kórház Pszichiátria Osztálya által szervezett pénteki rendezvény.

Hanol Erzsébet, fotó: Mártonfai Dénes

Dr. Kertész Ágnes osztályvezető főorvos elmondta, hogy a címmel a jövő héttől életbe lépő strukturális változásra utaltak, ugyanis a palánki szocioterápiás és rehabilitációs részleg beköltözik a kórház területére, és az osztály harmadik emeletén kap helyet. A Lelki Egészség Világnapjához kötődő ünnepség így az elengedésről, a visszatekintésről és a reményről is szólt.

A rendezvény betekintést engedett a pszichiátriai osztály részlegein folyó minden napi terápiás munkába és a személyes tapasztalatcserére. Dr. Vendég Magdolna a Szocioterápiás és Rehabilitációs Osztály történetéről tartott előadást, Szalay Andrea a művészetterápiáról, Hámori Ildikó az ápolási feladatok változásáról, Vida Krisztina pedig az elengedésről beszélt, míg dr. Kertész Ágnes előadása az „Úr volt rajtam a vágy” – Brenner József pszichopatológiája címet viselte. Az ünnepségen az osztály betegei adtak műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!