Helyi hírek

2017.06.28. 13:00

Szekszárd a KlímaSztár

A Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár 2017 díjjal ismerte el Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának a környezeti fenntarthatóság érdekében kifejtett tevékenységét.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Máté Péter (balra) vette át a Klímasztár 2017 díjat Lajtmann Csabától, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnökétől
[/caption]

A díj odaítélésénél az önkormányzat által az elmúlt időszakban megvalósított, az éghajlat védelmét is szolgáló energetikai épület korszerűsítéseket – Mérey-Kadarka Óvoda, a Polgármesteri Hivatal, Idősek Otthona, Vis Nova „projekt”– valamint az éghajlatváltozás káros hatásainak fékezéséért, mérsékléséért folytatott helyi közösségi szerepvállalásokat – Autómentes Nap, Intézmények lomb-komposztálási programja, faültetés, Tavaszi Nagytakarítás, Föld órája akció - értékelték kiemelkedőnek a bírálók.

A KlímaSztár 2017 felhívásra 20 pályázat érkezett be, 17 település és 3 közösség nyújtotta be pályázatát. A pályázatokat 5 tagból álló zsűri bírálta el, amely konszenzussal választotta ki a díjazott pályamunkákat. A zsűri döntésének értelmében 5 pályázó nyerte el a KlímaSztár 2017 díjat.

A díj átadására a Soproni Egyetem Ligneum látogatóközpontjában került sor. A díjat Máté Péter polgármesteri tanácsos vette át Lajtmann Csabától, a Magyarországi Éghajlatvédelmi Szövetség elnökétől – tájékoztatta portálunkat Kiss Eszter kommunikációs és marketing referens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!