Kék hírek, bulvár

2007.11.25. 15:45

A világelitben maradt a Neutron

A paksi neutronosok szerint idén nem voltak egyenlőek a feltételek, így az összetett tizenkettedik hely jónak számít a kommandós világbajnokságon. Még úgy is, hogy tavaly ezüstérmet hoztak haza.

Ihárosi Ibolya

Egy világbajnokságon 12. helyen végezni mindig kiemelkedő eredmény. Komoly munkát takar. Mégis meg lehet élni csalódásként is. Főként úgy, ha egy évvel korábban ezüstérmes a csapat. Így volt ezzel a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Neutron Bevetési Osztályának gárdája is, akik élménybeszámolót tartottak a floridai Orlandóban megrendezett kommandós világversenyről.
Hatvanhét különlegesen képzett rendőri egységgel mérték össze tudásukat. A sajtótájékoztatón tárgyilagosan sorolták az akadályokat. És itt egyáltalán nem a leküzdendő célpontokról volt szó. Ha az első nap jól sikerül, az megadja az alaphangulatot a többihez. Ennek éppen az ellenkezője történt. Meglepetés feladatot kaptak. Sötét célpontra kellett lőniük, nappal szemben. Büntető pontokat kaptak, mert olyan magatartást tanúsítottak, mintha a lőszektoron kívül hozzá akartak volna érni a fegyverükhöz. Este aztán látták az elbarikádozott versenypályán a lécek között, hogy a célokat már átfestették fehérre. Mint mondták, szerintük a versenyszámot csak fejben játszották le a szervezők, aminek következményeként a csapatok még másnap hajnali négy órakor is versenyeztek. Nem csak a reklámban, hanem Orlandóban is át kellett jutniuk egy ajtón. Igaz nem volt elég kopogni. A magukkal cipelt faltörő kossal jutottak a lőállásba. Lőttek pisztollyal, géppisztollyal, sörétes puskával, gázgránát-lövővel. Mindezt gázálarcban, golyóálló mellényben.
A torony leküzdése során súlyos baleset ért egy budapesti versenyzőt. A lába beszorult a kötél és a párkány közé. Saját súlya eltörte a térdét, a sípcsontját és a szárkapocs csontját. A paksiaknak ezen a napon jött az első siker, tökéletes végrehajtással. Majdnem dobogósak lettek. A következő napon a csónakból lövés szintén jól sikerült. Az akadálypályán már négyszer lettek a paksiak világbajnokok. Jó szívvel segítettek a koreaiaknak hasznos tanácsokkal. A neutronosok 3 perc 40 másodperccel végeztek, s még egy csapatnak sikerült négy percen belül teljesíteni. A többiek 5-6, sőt 12 perc alatt mentek végig a pályán. Aztán jöttek a koreaiak és 3 perc alatt legyőzték az akadályokat. Mint elmondták, 15 olyan csapat van világon, akik közül bármelyik megnyerheti a versenyt. A győzelem másodperceken, az aznapi lelki kondíción, a véletlenen is múlhat. Mindenesetre készülnek a visszavágóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!