Kék hírek, bulvár

2007.11.07. 14:26

Szállítóberendezés ölte meg a téglagyári munkást

Egy szállítóberendezés okozta annak a férfinek a halálát, aki hajnalban veszítette életét egy téglagyárban Bátaszéken.

Steiner Viktor

A 37 éves bátaszéki férfi a szállítóberendezés környékén takarított a reggeli műszakváltás előtt hajnali öt óra után. A balesetet senki sem látta, így csak sejteni lehet, hogy bemászott a téglákat szállító láncsor alá. Munkatársai szerint, a szorgalmas és precíz férfi talán egy-két cigarettacsikket láthatott meg a szállítósor alatt. Valószínűleg ezeket szerette volna felsöpörni. Kabátja azonban beleakadt a láncokat hajtó csigasorba, a szerkezet pedig azonnal magával rántotta és megfeszítette az éppen takarító munkást. A gép azonnal leállt, de mire kezelője a férfihoz ért már halott volt – tudtuk meg Szabó Istvántól a Wienerberger bátaszéki gyárának vezetőjétől. Egyelőre nem tudni pontosan mi okozta halálát, ezt boncolás deríti ki.

Szabó István a gyár vezetője elmondta, a balesetet okozó berendezés műszakilag kifogástalan állapotban volt és a munkavédelmi előírásoknak is megfelel. Sőt az egyik legmodernebb ilyen szerkezet ami létezik. Emellett a szerencsétlenül járt férfi nem utasításra takarított a láncsor alatt. Az igazgató ezért úgy érzi a gyárat nem terheli felelősség a férfi haláláért.

– Szorgalmas és becsületes embert ismertünk meg elhunyt munkatársunk személyében és mindannyiunkat valóban lesújtott az eset. Ám úgy gondoljuk mi mindent megtettünk dolgozóink biztonsága érdekében. A haláleset körülményeit a Münkabiztonsági Felügyelet még vizsgálja.

Bővebben a Tolnai Népújság csütörtöki számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!