Kék hírek, bulvár

2007.11.29. 19:06

Torkon lőtték a rendőrt a rablók

Helyben hagyta a Pécsi Ítélőtábla csütörtökön a felsőnyéki fegyveres rabás két tettesére kiszabott 14 és 15 év fegyházbüntetést. A két férfi 2004 február ötödikén pisztollyal fenyegetőzve rabolta ki a takarékszövetkezetet.

Ihárosi Ibolya

Zsákmányuk több, mint 3,6 millió forint volt. Nem volt azonban szerencséjük, mert távozásuk után a takarékszövetkezet ügyfele kiszaladt az utcára, kiabálását meghallotta egy siófoki rendőr aki üldözőbe vette a rablókat. Azok megálltak, s elhatározták, hogy megszabadulnak a tanútól. Első rendű vádlott utasítására a másik férfi odament az állásából éppen felfüggesztett rendőr autójához és kétszer rálőtt a férfire. Az egyik lövés a karját, a másik a torkát érte. A sértetten, bár maga hívott telefonon segítséget, életmentő műtétet hajtottak végre. Az eljárás során kiderült, hogy a két férfi, akik a börtönben ismerkedtek össze kiraboltak Budapesten egy benzinkutat, Pilisszentlászlón egy postahivatalt, Sülysápon pedig a takarékszövetkezet kirendeltségét. Egy zalaegerszegi lakásból ékszereket, DVD-lejátszót loptak el. 2003 szeptemberétől 2004 februárjáig mintegy 4,8 millió forintot zsákmányoltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!