Kék hírek, bulvár

2007.11.09. 18:33

Túlélte: harminc métert zuhant

Hogy mi, hogyan történt csütörtök este Alsónánán, a József Attila utcában, kevesen tudják pontosan. Ennek talán egyedüli megmondhatója, az a körülbelül 30 éves fiatalember, akit a tűzoltók szedtek ki a kútból. Mint arról korábban már beszámoltunk, a férfi tegnap zuhant a házának udvarán álló kútba.

Rácz Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="204"] Lefedték a szétbontot kutat a tűzoltók, nehogy baleset történjen Fotó: Kiss Albert
[/caption]Munkatársunk délelőtti látogatásakor csak néhány ember kószált az utcákon, vélhetőleg az eső miatt. Egy asszony, aki szintén a településen lakik, még csak nem is hallott az esetről. Annyit azonban elmondott, hogy, ha valahol, akkor a Fenyőfa kocsmában biztosan tudnak valamit. Szerinte az a hely amolyan információs központ féle.

A füstös, alig húsz négyzetméteres fabódéban, ahol az italellátó működik, öt-hat idősebb férfi, és egy nő társalgott. S hogy gördülékenyebben hagyja el szájukat a szó, némi pálinkával és vörösborral öblítettek. A kocsmáros készségesen elmondta, amit tudott. Kifejtette, a fiatalember elég zárkózott, öt-hat évvel ezelőtt költözött a faluba Erdélyből.

- Azt beszélik a faluban, hogy a fiú nemigen jött ki az anyjával az utóbbi időben. Orvoshoz is járt, állítólag mentálisan nem volt teljesen a helyzet magaslatán - mondta a férfi, neve elhallgatását kérve. Még mindig nem tisztázott, hogy a férfi úgy ugrott, vagy esett a harminc méter mély kútba. Ám a falubeliek valószínűnek tartják, hogy ugrott. A vendéglátóegységben elmondták azt is, a faluban idáig két öngyilkosság volt az utóbbi húsz évben, mindkét áldozat fölakasztotta magát. Ha a fiatalember ugrott, ez az első példa a faluban, hogy valaki így akart véget vetni életének.

A férfi állapota közben stabilizálódott. A szekszárdi Balassa János Megyei Kórház intenzív osztályának munkatársa elmondta, a férfi testét felmelegítették, ugyanis mikor a kórházba került, a kihűlés veszélye fenyegette. Végtagjai nem törtek el, a feje sérült meg, de már jobban van, tegnap már enni, inni is tudott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!