Kék hírek, bulvár

2008.01.17. 18:45

Karácsonyról visszamaradt pénzt ígért az idős asszonynak

Egy másik idős asszonyt is trükkös tolvajok vertek át a faluban. Ahogy az ilyen esetekben általában lenni szokott a bűnözők most is banális mesével férkőztek a nyugdíjas bizalmába. Sőt, ha lehet, még a szokásosnál is abszurdabb sztorival jutott be a tulajdonoshoz az elkövető. Mint arról nem sokkal ezelőtt beszámoltunk egy másik idős asszonyt is hasonlóképpen loptak meg nem sokkal ezelőtt a faluban.

Steiner Viktor

Marikától jöttem, negyvenezer forintot hoztam vissza. Még karácsonyról maradt – mondta az átlagos testalkatú, 175-180 centiméter magas, szőke, sapkát viselő férfi, aki az egyik idős asszonyt meglopta. Feltehetőleg Benedek Elek mesemondó sem találhatott volna ki jobb fedőtörténetet, hiszen a nénike kérdés nélkül beengedte házába vadidegen férfit – tudtuk meg Király Balázstól, a Szekszárdi Rendőrkapitányság sajtóreferensétől. Az ismeretlen ez után egy tízezer forintos bankjegyet kért mondván, le kell ellenőriznie annak sorszámát. Még ez sem volt gyanús a néninek, így hát hozott is egyet. Az idegen leírta a sorszámot, de nem adta oda a nyugdíjasnak a beígért negyvenezer forintot. Sőt, a tízezrest sem adta vissza neki. Ehelyett inkább kifigyelte, hogy honnan vette elő az asszony a bankót, majd elterelte a figyelmét és ellopta a nő megspórolt pénzét és a takarékbetétkönyvét. A férfi összesen végül négyszáztízezer forinttal és háromszázezer forint értékű takarékbetétkönyvvel rövidítette meg a hiszékeny nyugdíjast – mondta Király Balázs.

Egy nap alatt ez volt a második trükkös lopás a faluban. Mint arról korábban már beszámoltunk egy másik idős asszonyt is hasonlóképpen vertek át. Abban az esetben tízezer forintot lopott egy szintén ismeretlen férfi.

Király Balázs a történtekkel kapcsolatosan elmondta, nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy senki se engedjen be idegeneket a házába. Egy kis egészséges bizalmatlanság sosem árt. A pénzt ígérő ismeretleneket mindig fogadjuk fenntartással, ugyanis pénzt csak a postás hoz házhoz. Emellett megjegyezte a szomszédoknak és a környéken lakóknak is jobban kellene figyelniük a gyanús, idegen alakokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!