Kék hírek, bulvár

2008.01.25. 12:05

„Te szemét gyilkos, majd elintézlek”

Feljelentette a megvádolt orvos elhunyt betege családját. Dr. Kis-Miki András becsületsértéssel vádolja Pesti Lajost, aki december 18-án anyósa halála után bement a gerjeni orvosi rendelőbe rendelési idő alatt és a következőket mondta: „Te szemét gyilkos, majd elintézlek”. Ezt az orvos szerint munkatársa és a bent lévő beteg füle hallatára tette, de a váróteremben ülők is meghallhatták. Mint azt korábban megírtuk a család úgy véli: a 71 éves anyós halála megelőzhető lett volna, ha az orvos körültekintően jár el és előbb kórházba küldi.

Vida Tünde

- Nagy nyilvánosság előtt, alaptalan rágalmak alapján megsértette jó hírnevem, személyemhez, becsületemhez fűződő jogaimat – mondja az orvos. Lapunkat Pesti Lajos és családja kereste meg azzal, hogy anyósát a helyi orvos nem kezelte megfelelően, nem jól állapította meg a diagnózist és nem küldte időben kórházba. A férfi szerint anyósa ezért halt meg. Dr. Kiss-Miki András akkor is, most is cáfolja ezeket a vádakat. Elmondta, 2007. december 5-től csípőizületi gyulladás miatt naponta injekciós kezelésben részesítette a beteget, még hétvégén a szabadsága alatt is. December 10-én miután nem javult a néni állapota, felajánlotta a kórházi kivizsgálást, amit a beteg a hozzátartozókkal együtt elutasított.

– December 12-én a beteg általános állapot romlása miatt kénytelen voltam őt a Balassa János Kórház belgyógyászati osztályára utalni – mondja az orvos hozzátéve, hogy azon a napon és két nappal előtte ügyeletes orvos is látta a beteget, de nem utalta kórházba. Dr. Kiss-Miki András aláhúzta, előző, Az orvost hibáztatják a nő haláláért című cikkünkből nem derült ki egy fontos tény, miszerint a nénit még hat napig kezelték a kórházban és utána hunyt el.
– A halála okát, mint ahogy a kórboncolási jegyzőkönyv is igazolja, szívelégtelenség és tüdőgyulladás okozta – összegezte az orvos. Pesti Lajos cáfolja, hogy gyilkosnak nevezte az orvost.

– Csak azt mondtam, hogy miért kellett ennyit várni. És az se igaz, amit a faluban beszélnek, hogy összetörtem a bútort – szögezi le a férfi. Pesti Lajos elmondta, hogy ők még nem kapták meg a boncolási jegyzőkönyvet, de azt változatlanul állítja, hogy anyósa vérmérgezést kapott, s a szívelégtelenség és tüdőgyulladás csak ennek szövődménye volt.
– Változatlanul az a véleményem, hogy hibázott az orvos, mert késlekedett, csak várt és várt – fogalmazott. Arra a felvetésre, hogy az ügyeletes sem küldte kórházba a nénit, úgy reagált, hogy valószínűleg akkor ő is hibázott.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!