Kék hírek, bulvár

2008.02.12. 14:14

Vigyázat: 1400 traffipax az utakon!

Májustól egy kormányrendelettel megszűnik a rendőrség sebességmérő monopóliuma. A közútkezelők, például az önkormányzatok, és az általuk megbízott magán,- és jogi személyek is kihelyezhetnek traffipaxot és lefotózhatják a megengedett sebességnél gyorsabban haladókat, a piros jelzésen áthaladókat, a tilosban parkolókat és a leállósávban előzőket. az eddigi 130-ról 1400-ra nő a mérőműszerek száma.

Mauthner Ilona

Nekik azonban csak a felvételek elkészítésére lesz lehetőségük, mert az adatkezelést továbbra is a rendőrség végzi majd, áll az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Autópálya-felügyeleti és Baleset-megelőzési Osztályának közleményében.
Dr. Szecsei Zsolt, a megyei rendőr-főkapitányság alezredese elmondta, magán- és jogi személyek, egyesületek képviselői többen is érdeklődtek a sebességmérő felállításának feltételeiről. Nem csak a falvakban, de lakott területeken kívülre is lehet elhelyezni majd májustól traffipaxot, hiszen a súlyos és halálos balesetek száma ez utóbbi helyen a gyakoribb. Az alezredes hangsúlyozta, az érdeklődésén kívül azonban konkrét lépéseket még senki nem tett. Magán személyek bevonására azért kényszerült a jogalkotó, mert a rendőrség rendelkezésére álló anyagi keretből kevés sebességmérőt tudnának csak beszerezni, ám a balesetek miatt szükség van a folyamatos ellenőrzésekre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!