Kék hírek, bulvár

2008.03.04. 17:26

Hihetetlen: ellopták és eladták a házőrző ebet

Nem hétköznapi üzleti lehetőséget talált ki magának az a három dombóvári fiatal, akiket nemrég kapott el a rendőrség. Fajtatiszta kutyák lopásából szerettek volna pénzt csinálni.

Steiner Viktor

A kutyatolvajok egyike, egy tizenöt éves fiatalember aki maga is tenyésztő, baráti körében érdeklődött, hol tartanak olyan ebet, melyet gyorsan és drágán el lehet adni. Egyik barátja tudta is hol találhatnak egy mostanában sokak által keresett fajtát - mondta el Kis Csordás Béláné a Dombóvári Rendőrkapitányság sajtóreferense. Az angol bulldog nem csak azért volt számukra ideális célpont, mert jó áron el lehet adni, hanem mert éjszakára kiengedték kenneljéből. A két 15 és a 18 éves fiatal január 27-re virradóra lopta el a házőrzőt. Mivel az értelmiszerző 15 éves fiatal értett a kutyákhoz, helyes utasításokat adott társának, aki kiemelte a kutyát a kerítésen. A harmadik fiatalember volt a társaság fuvarosa.

A tervet kieszelő 15 éves fiú a háromszázezer forint értékű egy éves kutyát egy másik ebre, egy bull terrierre cserélte Kaposváron. Társainak fejenként tízezer forintot ajánlott fel. A bűncselekményért akár három év szabadságvesztést is kaphatnának, de mivel még fiatalok, ennél enyhébb büntetésre számíthatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!