Kék hírek, bulvár

2009.04.30. 13:12

Elkapták az M6-os lopni induló szarkáit - Egy őr segítette őket

Négy lopni induló üzemanyag tolvajt fülelt le a rendőrség még márciusban. A férfiak a kihallgatásokon több bűncselekményt is bevallottak. A Paksi Rendőrkapitányság most adott tájékoztatást az esetről.

V. T.

Dr. Péger János bűnügyi osztályvezető beszámolt róla, hogy a járőrök az M6-os autópálya építési területéhez közel ellenőrizték egy autót, és az abban utazó három előszállási, illetve egy daruszentmiklósi férfit.

A kocsiban üzemanyaglopáshoz használatos eszközöket, többek között kannákat találtak. A férfiak akkor elismerték, hogy mire készültek, de arra csak később, kihallgatásukon derült fény, hogy 2008 októberétől 2009. március végéig több bűncselekményt is elkövettek. Összesen ötezer liter gázolaj, négy nagyteljesítményű, egyenként félmillió forint értékű áramfejlesztő, és több akkumulátor ellopása írható a számlájukra. A megszerzett holmikat lakókörnyezetükben értékesítették a gyanúsítottak.

A rendőrség az akkumulátorokat és aggregátorokat az orgazdáktól lefoglalta. A nyomozás azt is megállapította, hogy az építkezésen alkalmazott biztonsági őr is segítette a bűnőzöket, akik több mint ötmillió forint kárt okoztak - tájékoztatott a paksi kapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!