Kék hírek, bulvár

2009.04.15. 18:52

Élve kezdték eltemetni a férfit a Duna-parton

Ítéletet hirdetett szerdán a Tolna Megyei Bíróság dr. Sárecz Róbert vezette büntetőtanácsa annak a három férfinak az ügyében akik tavaly augusztus ötödikén megásatták egy tolnai vállalkozóval a saját sírját.

Ihárosi Ibolya

A bíróság és az ügyész és védelem indítványával összhangban felfüggesztett szabadságvesztés szabott ki. Elsőrendű vádlott, az emberrablás értelmi szerzője, 2 év börtönbüntetést kapott. A bíróság annak végrehajtását azonban 4 év próbaidőre felfüggesztette, s elrendelte a férfi pártfogói felügyeletét. A társtetteseket 1 év 6 havi, illetve 1 év 2 havi börtönre ítélték, három évre felfüggesztve.

A bíró indokolásában kiemelte, hogy nem klasszikus emberrablási ügyről van szó. A sértett nem volt valóban veszélyben. Ugyanakkor figyelmeztetett rá, hogy a jogos érdekeket  sem lehet a jogtalanság talajára lépre érvényesíteni. Mivel az ítéletet sem az ügyész sem a vádlottak, sem védőik nem fellebbezték meg, az nyomban jogerőre emelkedett.

Az ügyben fordulatot hozott a sértett vallomása, aki a korábbiakkal ellentétben lényegében ugyanúgy mondta el a történteket ahogy a vádlottak állították védekezésükben. Nevezetesen, hogy nem akarták bántani a férfit, mint ahogy nem is keletkeztek sérülései. Céljuk az volt, hogy megleckéztessék. Elmondta, hogy egy pillanatig sem félt komolyan, biztos volt benne, hogy  megússza, a megleckéztetést. Meg is bocsátott támadóinak. Amikor a kocsiban fulladásra panaszkodott, lazítottak a szorításon.

Pécsi munka ürügyén csalták autójukba a vállalkozót, aki az első rendű vádlottnak egy korábban elvégzett munkáért  még több, mint nyolcszázezer forinttal tartozott. Az autóban egy ronggyal takarták el arcát, fejét hátrahúzva, egyik kezét lefogták, majd Dunaszentgyörgy után, a Duna-parton egy csalitos területen megásatták vele a saját sírját.

A másodrendű vádlott kezében rövid időre egy kés is feltűnt. A gödörben fekvő férfira a harmadrendű vádlott, aki szinte egész idő alatt telefonált, egy-két lapát földet is rádobott. Végül több papírt is aláírattak a sértettel, olyant is, mely szerint több mint ötmillió forinttal tartozik. 

Fontos még hozzátenni a történethez, hogy első rendű, szigetszentmiklósi vádlott több hónapot ült előzetes letartóztatásban, elveszítette a házát, vállalkozását, s belebetegedett a vele történtekbe. Tavaly év végén öngyilkosságot is megkísérelt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!