Kék hírek, bulvár

2010.05.30. 20:40

Reggelig nem oldják fel az útzárat a beszakadt M6-oson! - fotók!

Cseresznyenagyságú jég, majd özönvízszerű eső zúdult Dunaszentgyörgy környékére tegnap délután 3 óra felé. Az M6-os autópálya 127-es kilométerszelvényénél, azaz délre a Tengelici csomóponttól a lezúduló víz „vitt mindent”: a vízelvezető-rendszert darabjaira szaggatta, a töltést kimosta.

TEOL/V.T.

[caption id="" align="alignleft" width="334"] A beszakadt autópályaszakasz (Fotó: Vida Tünde)
[/caption]

A leállósáv körülbelül 10-12 méter hosszan beszakadt, alatt még több óra múltán is folyónyi víz hömpölygött. A földeken összegyűlt sáros áradat a Budapest felé tartó pályára ömlött. Négy autó ütközött gyors egymásutánban a szalagkorlátnak, mert a járművek irányíthatatlanná váltak.

A baleseti helyszínelés és a pálya megtisztítása több órát vett igénybe, de utána sem engedték a közlekedést, mert újabb eső érkezett és félő volt, hogy az átázott, megrongált autópályán újabb omlás történik.

Csabai Péter az M6 Tolna Üzemeltető Kft. üzemeltetési vezetője elmondta, megvizsgálják, hogy a haladó sávok alatt mennyire stabil a töltés, utána döntenek arról, hogy átadják-e a forgalomnak.

Az özönvíz gondokat okozott a 6-os úton is. Dunaszengyörgytől néhány száz méterre délre, elöntötte az utat a víz. A mentesítés nem volt zökkenőmentes, este nyolckor még dolgoztak.

Herman Gábor, a paksi kapitányság közlekedési alosztályának vezetője elmondta, hogy a markológépek, amelyek segítségével az úttestről le akarták vezetni a vizet, megsüllyedtek. Dunaszengyörgyről tizennyolc, Paksról három riasztás futott be a tűzoltóságra.

A Paksi Rendőrkapitányság ügyeletese 21 órakor úgy tájékoztatott, újabb gócpont alakult ki Pakson, a Vasúti Múzeumnál, ahol a hatos út egyik sávját teljesen, a másikat félig elborította a sár és a víz, rendőri irányítással biztosították a közlekedést. Gyűrűsnél hasonló gondot okozott az eső, mondta el az ügyeletes.

Az úztárat hétfő délután két óra körül oldották fel az M6-os autópályán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!