Kék hírek, bulvár

2010.05.20. 20:12

Rekord az M6-on: 225-tel mérte be a traffipax a Mercit!

Az M6-os Tolna megyei szakaszán egy Mercedes tartja a sebességrekordot. A kocsit 225 km/órás sebességgel mérték be a sárközi pihenőhelynél.

TEOL/S.V.

Bő egy hónapja, hogy átadták az M6-os autópálya Dunaújvárostól délre eső részét, de máris több autóst mértek be hajmeresztő sebességgel Tolna megyében.

A sebességhatárt az az autós lépte át legdurvábban, aki a Bátaszéktől délre eső B és C jelű alagút között mértek be nemrég. A Seat vezetője az útszakaszon érvényes 90-es táblánál 216 km/órával hajtott, ezzel óriási balesetveszélyt idézve elő – tudta meg a TEOL.hu dr. Szecsei Zsolttól a megyei közlekedésrendészeti és autópálya-felügyeleti osztályvezetőjétől. Veszélyokozásának jutalma háromszázezer forintos pénzbírság lett.

Emellett sem törpül el annak az autósnak a kihágása, akit egy 110-es táblánál 198-cal mértek be. Ez a gyorshajtás 130 ezer forintjába került.

A legszemtelenebb mégis az a fiatal autós volt, aki 225-tel hajtott a 130-as táblánál a Sárközi pihenőhelynél. A Mercedes vezetője észrevette, hogy bemérték. Lekanyarodott az autópályáról és odahajtott a rendőrökhöz kérdezősködni. Az érdekelte a leginkább, hogy mennyivel traffipaxolták le, ő ugyanis 230 km/órára állította a tempomatot. A közlékeny autós azt is elmondta a rendőröknek, hogy Budapestről tartott Pécsre a barátnőjéhez, a Mercedest pedig apjától kapta ajándékba. A mindössze 19 éves autósnak csak egy éve volt jogosítványa. A fiatalembert 130 ezer forint bírsággal sújtották.

Az osztályvezető elmondta az elmúlt 43 évben tavaly történt a legkevesebb sérüléssel járó baleset. Ám idén még az előző év ugyanezen időszakhoz mérten is kedvezőbb a helyzet. Viszont még mindig a felelőtlen gyorshajtók okozzák a legtöbb balesetet. A 83 sérüléssel járó eset közel felét, pontosan 41 balesetet okoztak gyorshajtók.

Dr. Szecsei Zsolt hozzátette, hogy a jövőben is a lehető legtöbb sebességmérő készülékkel lesznek jelen az M6-os autópályán. A balesetek számának további mérséklését ugyanis csak a gyorshajtók számának csökkentésével érhetik el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!