Kék hírek, bulvár

2010.05.12. 20:12

Szexelt 14 és 15 éves lányával a börtönviselt, italozó apa

A másodfokon eljáró Tolna Megyei Bíróság szerdai határozatában új eljárásra kötelezte a Szekszárdi Városi Bíróságot, annak a szálkai férfinak az ügyében, aki mindkét lányát megerőszakolta.

TEOL/I.I.

Részben megalapozatlanság miatt, részben azért, mert az első fokú ítélet a vádat nem merítette ki. A megyei főügyészség a vérfertőzés bűntettének a megállapítását is kezdeményezte, s nem ért egyet azzal, hogy a férfit a súlyos testi sértés vádja alól felmentették.

Az italozó életmódot folytató pár öt gyermeket nevelt, köztük az asszony első házasságából származó fiát. Az első fokú ítélet megállapításai szerint a férfi ütötte-verte, valósággal sanyargatta a családját, beleértve élettársát is. Különféle tárgyakkal ütlegelte a gyerekeket.

Egy ízben családi összetartozásra hivatkozással arra kényszerítette őket, hogy pengével vágják meg alkarjukat. Máskor kisebbik leánygyermekét megrugdosta, mert úgy gondolta, hogy terhes. A bűncselekményeket 2003 és 2008 között követte el, de közben 2006 májusától 2008 januárjáig börtönben volt.

Amint szabadult, a szörnyűségek folytatódtak. 2005-ben az akkor 15 éves nagyobbik lányát két-három alkalommal, 14 éves kisebbik lányát pedig legalább húszszor erőszakolta meg. Nevelt fiát arra kényszerítette, hogy a kisebbik lánnyal, vagyis saját féltestvérével, más alkalommal pedig, hogy az anyjával is közösüljön. 2008-ban a lányt és az anyját kényszerítette fajtalankodásra.

Első fokon állatkínzás miatt azért marasztalták el a vádlottat, mert gyerekeit arra kényszerítette, hogy végignézzék, amint ő maga baltával fejbe verve kutyákat és macskákat öldös, sőt, hogy ők is hasonlókat kövessenek el. A vádlott a bűncselekmények elkövetését, az állatkínzás kivételével, mindvégig tagadta.

A szakértő véleménye szerint a gyerekek személyisége az átéltek hatására súlyosan, vagy akár véglegesen is károsodott.
A bíróság meghosszabbította a két éve fogva tartott férfi előzetes letartóztatását.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!