Kék hírek, bulvár

2010.09.18. 11:56

Súlyosak a pusztahencsei polgármester sérülései

Tengelic és Dunaszentgyörgy polgármestere könnyű, Pusztahencséé súlyos sérüléseket szenvedett egy balesetben pénteken Kecskemét közelében.

TEOL/V.T.

Mint megírtuk három polgármester sérült meg, amikor az őket szállító kisbusz összeütközött egy előzést befejezni nem tudó Citroen személyautóval az 52-es úton. Hencze Sándor elmondta, hogy ő, és Gáncs István, Tengelic polgármestere még aznap este – vizsgálat – után elhagyhatták a kórházat, de Lengyel Jánosné (Pusztahencse) sérülései súlyosak, ő kórházi ápolásra szorul.

Az autót – a dunaszentgyörgyi önkormányzat Opel kisbuszát – Hencze Sándor vezette, aki a balesetről elmondta, hogy tisztán látták, hogy elkerülhetetlen az ütközés. – Talán soha nem voltam olyan higgadt, mint abban a néhány másodpercben – fogalmazott. Mint mondta, az út jobb oldalán mély árok van fákkal szegélyezve, a másik oldalon egy körülbelül tíz autóból álló kocsisor jött velük szembe élén egy Suzuki Swifttel.

– Ha azzal ütközünk, az abban ülők nem élik túl – mondta. Nem maradt más megoldás, mint az, hogy a Citroennel ütközni, mégpedig lehetőleg olyan ponton, ahol a legerősebb a kisbusz. – Nagyon sajnálom a sérülteket, de nem volt más megoldás – tette hozzá Hencze Sándor. Arról is beszámolt, hogy a helyszínelés megállapította, hogy vétlenek voltak a balesetben.

A három polgármesteren kívül még ketten utaztak a kisbuszban, egyikük – egy Bács-Kiskun megyei hölgy – súlyos sérülést szenvedett. Ők nem településvezetők. Súlyosan sérült a balesetet okozó személyautó sofőrje is.

A három Tolna megyei polgármester egy energia témakörével foglalkozó konferenciáról tartott hazafelé, amikor a baleset történt.

TEOL/V.T. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!