Kék hírek, bulvár

2010.10.13. 20:28

Csavarhúzóval gyilkolt a temető melletti kukoricásban

Megkezdte tegnap a Tolna Megyei Bíróság a kistormási csavarhúzós gyilkosság tárgyalását.

TEOL/I.I.

A megyei főügyészség azzal vádolja a 60 éves L. Sándort, hogy 2009. szeptember 18-án délelőtt Kistormáson, a temető melletti, már learatott kukoricatáblán megölte a 64 éves, kukoricát böngésző, szintén helybéli férfit. Az emberölés eszköze egy 30 centiméter hosszúságú csavarhúzó.

Az áldozat fejét 16 sérülés érte, amelyből négy nagy erejű ütéstől származott. A férfi halálát a csontos koponyatető törése, illetve nagy kiterjedésű agyzúzódás okozta. Testén voltak további bántalmazásból, illetve védekezésből származó sérülések is. A csavarhúzó nyelén a vádlottól származó biológiai nyomokat azonosítottak a szakértők.

Mindezt megelőzően, július 30-án a vádlott baltával támadt a sértettre, aki elmenekült, majd feljelentést tett L. Sándor ellen. Indult is nyomozás zaklatás miatt. A vádlott azért tartott haragot áldozatával, mert még 2003-ban úgy összevesztek, hogy a vádlott felmondta munkaviszonyát. Hónapokkal később a vádlott vagyonjegyét a téeszből alakult kft. 10 százalékos értéken vette meg, s ő ezért minden alap nélkül a másikat hibáztatta.

A vádlott a bíróságon tagadta, hogy ő ölte meg a férfit, mint ahogy a többi vádpontban sem ismerte el bűnösségét. Az ügyészség ugyanis zsarolás és annak kísérlete, valamit súlyos testi sértés miatt is vádat emelt ellene. Ezek lényege, hogy tavaly tavasszal egy terménydaráló vásárlásban közvetítettek helybéli férfiak.

A darálót drágábban adták tovább, mint amennyiért vették. A vádlott a 7 ezer forint nyereség felét követelte, azon a címen, hogy ő mondta, kinek van eladó darálója. A sértetteket fenyegette, sőt egyiket fellökte az utcán. A büntetőper két hét múlva folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!