Kék hírek, bulvár

2010.10.20. 10:07

Fél liter tömény után ököllel leütötte az utcán telefonáló férfit

Némiképp megváltoztatta a Pécsi Ítélőtábla a Tolna Megyei Bíróság ítéletét. A dombóvári férfi, aki egyetlen ökölcsapással életveszélyt okozott, a büntetés felének letöltése után feltételes szabadságra bocsátható.

TEOL/I.I.

A megyei bíróság az akkor 34 éves vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében és ittas járművezetés vétségében mondta ki a bűnösnek. Mindezekért két év fogházbüntetést kapott, egy-egy évre pedig eltiltották a közügyek gyakorlásától és a járművezetéstől.

A férfi társaságával 2008. október 17-én  születésnapját ünnepelte, több szórakozóhelyen mintegy fél liter tömény szeszt és 7-8 üveg sört ivott meg. Éjfél után fél órával egy szórakozóhely előtt a vádlott minden kommentár nélkül az aszfalthoz vágta a kezében lévő sörösüveget. Erre tett megjegyzést a sértett, aki az utcán éppen telefonált.

A vádlott erre odalépett hozzá és egy mondatnyi szóváltás után ököllel leütötte. A sértett elesett, fejét beütötte a járdába, s eszméletét veszítette, arc- és orrcsont-törést, agy- és koponyasérüléseket, maradandó károsodást szenvedett. A vádlott, aki alkalmazkodási zavarokkal küzd és évek óta pszichiátriai gondozás alatt áll, nyugtatót szed, a helyszínt saját kocsijával hagyta el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!