Kék hírek, bulvár

2011.05.11. 20:14

Még ma is álmatlan éjszakákat okoz neki a szörnyű tett

Befejeződött a bizonyítási eljárás a Tolna Megyei Bíróságon a dombóvári vállalkozó, volt sportvezető ügyében, a megismételt eljárásban.

TEOL/I.I.

Mint ismeretes a férfi 2008. június 2-án délután, feltehetően egy késsel, féltékenységből életveszélyesen megsebesítette feleségét és annak egy barátját a Nyerges-tó partján. Az ügyész nem módosított, P. Gyulát változatlanul több emberen elkövetett emberölési kísérlettel vádolja.

Mint elmondta, az előre megfontolt szándékot nem lehet bizonyítani, de mivel késsel támadt a sértettekre, számíthatott arra, hogy tettének akár halálos következménye is lehet.

Az a bizonyos szúró-vágó eszköz az eljárás során nem került elő. A vádlott azt állította, hogy nem emlékszik a történtek részleteire, így a késre sem, mert „elborult az agya”. Az asszony mindvégig menteni igyekezett a férjét. Mindkét sértett megbocsátott a vádlottnak. 

A védelem egyebek közt szintén erre hivatkozott, s arra, hogy az emberölési szándék kizárt. A szakértő szerint az asszony sérülése úgy is bekövetkezhetett, hogy mindketten a földre zuhantak. Az eset jogi minősítése a védelem szerint életveszélyt okozó testi sértés.

A büntetőeljárás már betöltötte szerepét, mert a vádlott az előzetesben töltött idővel és a máig tartó lelkiismeretfurdalással megbűnhődött. A házaspár kibékült, a másik sértett erkölcsi és anyagi elégtételt kapott. A vádlott személye a továbbiakban nem veszélyes a társadalomra.

A vádlott az utolsó szó jogán ismét elmondta, az adott pillanatban nem tudta feldolgozni a történteket, nem volt ura önmagának, de senkit sem akart megölni. Családi életük rendeződött, de tettének következményei még most is álmatlan éjszakát okoznak mindkettőjüknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!