Kék hírek, bulvár

2011.08.11. 16:01

Megverték! Kórházba kellett vinni az egyéves kisfiút

A Somogy megyei Ádánd község jegyzője tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki – körülbelül egy hónapja – kiskorút bántalmazott, több alkalommal.

TEOL/W.G.

Az egyéves kisfiú súlyos sérüléseket szenvedett, és a pécsi klinikára szállították. Az eset a Tolna megyei Magyarkesziben történt, ahol ismerősöknél lakott a család. Magyarkeszi polgármestere, Kovács Erzsébet elmondta: náluk nem voltak bejelentkezve ezek az emberek, épp ezért csak ideiglenes intézkedéseket hoztak az ügyben. A bejelentett lakóhely szerint illetékes hatóság a siófoki.

A magyarkeszi körjegyző, Szabó Márta is ezt hangsúlyozza. Ő hozott ideiglenes intézkedéseket az ügyben. A bántalmazott kisfiú kórházi látogatására csak a nagymama kapott lehetőséget, s ha kikerül a kórházból, a nagymamánál helyezik el. Van egy nagyobbacska kislány is; ő is a nagymamához került. Ezeket az intézkedéseket a siófoki gyámhivatal vizsgálja felül, s hagyja jóvá vagy módosítja ezekben a napokban, hetekben. A családba való visszahelyezés egyelőre nem valószínű.

A rendőrségtől kapott információ szerint a bántalmazással gyanúsítható személyt, az ügyészség előterjesztésére, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Badáczy Szabolcs, a tamási rendőrkapitányság hivatalvezetője azt is elmondta, hogy a védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy ellen elkövetett súlyos testi sértés, egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Az eljárást a tamási rendőrkapitányság folytatja le. Az ügy jelenleg vizsgálati szakaszában van. Többek között azt is vizsgálják, hogy nem volt-e esetleg több elkövető. De további részleteket a nyomozás érdekeire való tekintettel egyelőre nem közölt a tamási rendőrség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!