Kék hírek, bulvár

2012.05.23. 17:16

Kenőpénzért az ügy elsimítását ígérte az álbíró

Az ügy, amelyet a héten kezdett tárgyalni a Szekszárdi Törvényszék, egyszerűnek látszott. A vádlottak a rendőrségen mindent részletesen beismertek, a bíróságon azonban már egymára vallottak, természetesen saját szerepüket kisebbítve.

TEOL/I.I.

A másodrendű vádlott a rendőrségi vallomásáról azt állította, hogy azt aláírás előtt el sem olvasta. A vád szerint tavaly nyáron a mórágyi S. Roland azt ígérte a sértettnek, hogy folyamatban lévő polgári peres ügyét a számára kedvező módon elintézi a megyei bíróságon dolgozó bíró ismerőse segítségével. Ezért az idős magyar-német állampolgárságú férfitől 300 ezer forintot kért.

Tervébe beavatta a másodrendű vádlottat, akivel elhatározták, hogy félmillió forintot kaszálnak, s azt elosztják. A hitelesség kedvéért a másodrendű vádlott szeptember 26-án Bátaszéken álnéven el is játszotta a bírót, s azt mondta, a pénzből több embernek kell fizetnie. A sértett ekkor 150 ezer forintot adott át. Elsőrendű vádlott ezután naponta sürgette a pénz többi részének a kifizetését.

A sértett, miután előző nap biztosították, hogy az ügy már jóformán el van intézve, augusztus 30-án átadott 250 ezer forintot. Később még 60, majd 20 ezer forintot fizetett ki S. Rolandnak, aki mindezeken felbuzdulva bomba üzletet talált ki. Azt mondta, hogy 1,2 millió forint befizetésével az egyik banknál 8 milliót lehet nyerni, majd miután a sértett elzárkózott, egyre csökkentette a belépési összeget.

Ez a másiknak gyanús lett és szeptember 26-án feljentést tett. Százezer forintot szeptember 29-én már a rendőrségi akció részeként adott át első rendű vádlottnak. A bíróság szeptemberben folytatja a bizonyítási eljárást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!