Kék hírek, bulvár

2012.06.18. 17:48

Kis ügy, de nagy bosszúságot okoztak vele a tulajdonosnak

Sok kisebb-nagyobb értékű lopás történt az utóbbi napokban, derült a megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatójából.

TEOL/I.I.

Van, amikor a tulajdonos nem nehezíti meg a tolvajok dolgát. Az egyik szekszárdi általános iskola elől az ismeretlen tettes ellopta a rövid időre, de őrizetlenül hagyott táskát, bőröndöt, reklámszatyrot. A bennük lévő értékekkel együtt az összes kár mintegy 250 ezer forint. Tolnanémediben egy nyitott lakóház konyhájába surrant be a tolvaj ahonnan elemelt egy pénztárcát amelyben személyes iratok és 10 ezer forint volt.

Az alábbi történet a rombolás példája: Az elkövető jóformán csak fillérekért tudja eladni az ellopott fémkábelt és más alkatrészeket, amelyeknek a pótlása igencsak sokba kerül. Szekszárdon a Csörge tónál, a használaton kívüli, de üzemkész állapotban lévő kutakhoz tartozó villamos kapcsolószekrények fedlapjait csavarozta ki az ismeretlen elkövető, majd a kábeleket levágta. Ellopta az alumínium fedlapokat, biztosítékokat, mágneskapcsolókat, más elektromos berendezéseket, valamint teljes kapcsolószekrényeket. Milliós értéket vitt el, nem számítva a 200 ezer forintnyi rongálást.

Kis ügy, de a sértettnek nagy bosszúság, ami Tamásiban történt. Álkulccsal ment be a tettes a házba és a szobában a szekrényből 10 ezer forintot lopott el. Tamásiban egy ház körbekerített udvarából a mellékhelyiségéből damilos fűnyírót vittek el, mintegy 50 ezer forint értékben. Pincehelyen a Szőlőhegy soron található présház felső szobájába szintén tolvajkulccsal jutott be a tettes, motoros fűkaszát, sarokcsiszolót, gázpalackot és 50 kilogramm kristálycukrot lopott el több mint 170 ezer forint értékben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!