Kék hírek, bulvár

2013.04.25. 16:38

A levegőbe lőtt, mire a betörő eldobta a fegyverét

Az intézkedés alatt csak az járt a fejemben, hogy személyi sérülés nélkül elfogjam a boltbetörőt - mondta az év bonyhádi rendőre.

Vizin B.

A bonyhádi képviselő-testület által 2008-ban alapított „Év Rendőre” kitüntető címet idén Fehérvári Péter őrmesternek ítélték oda. A fiatal nyomozó kimagasló teljesítménye példaként szolgál az állomány előtt. Bátorságáról, szakmai elhivatottságáról tett tanúbizonyságot tavaly december 23-án, amikor a hajnali órákban fegyveres boltbetörőt fogott el Bonyhádon.

– Miként emlékszik vissza az esetre?
– Az intézkedés alatt csak az járt a fejemben, hogy személyi sérülés nélkül elfogjam a boltbetörőt. Az éjszaka közepén, egy szántóföldön történt mindez, miután az üldözés során oda menekült az elkövető. Az általam leadott figyelmeztető lövések után dobta el a fegyvert, ekkor érkezett meg a helyszínre a többi kollégám, akik segítettek a megbilincselésében.

– A csapatmunkát emelte ki, milyen a bonyhádi kollektíva?
– Roppant elkötelezett, nagy hivatástudattal rendelkező munkatársaim vannak, akikkel jó együtt dolgozni. Sok hasznos tapasztalatra tettem szert 2010. márciusától, amióta a Bonyhádi Rendőrkapitányság állományához tartozom. Kezdetben járőri feladatokat láttam el, 2010. júniusában kerültem a bűnügyi osztályra, ahol jelenleg is nyomozóként dolgozom.

– A kitüntetés mit jelent önnek?
– Hatalmas megtiszteltetés, köszönöm, hogy a döntéshozók engem találtak méltónak erre. Igyekszem a jövőben is ennek szellemében végezni a munkámat, és még hatékonyabban ellátni a rám szabott feladatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!