Kék hírek, bulvár

2013.04.19. 16:12

Pénzbírságra ítélték az ittasan vezető bírót

Négyszázezer forint pénzbüntetésre ítélt egy bírót ittas vezetésért a Szekszárdi Járásbíróság. Eltiltották ezen kívül 1 év öt hónapra a közúti járművezetéstől.

TEOL/I.I.

Még 2011 decemberében történ Pécsett, hogy a bíró egy vendéglátó egységben sörözött. Este fél kilenckor indult haza. Figyelmetlenül vezetett, és nekiment autója jobb elejével egy félig az úton, félig a járdán parkoló autónak, s úgy meglökte, hogy az nekiütközött egy villanyoszlopnak.

A csattanásra többen is kimentek az utcára, köztük az autó tulajdonosa is. A kiérkező rendőrök megszondáztatták – a felelősségét már ezt megelőzően sem tagadó – bírót, aki enyhe fokban bizonyult ittasnak.

Mint dr. Kovács Ildikó sajtószóvivő elmondta, a Központi Nyomozó Ügyészség indítványára a Szekszárdi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével hozta meg a végzést, amely április 17-én jogerőre emelkedett. Ilyen esetekben fellebbezésnek nincs helye, de a vádlott nyolc napon belül kérheti a tárgyalás megtartását.

A nem Tolna megyei bíró ügyének elbírálására a Szekszárdi Járásbíróságot kijelölték. Bíró ellen akkor indulhat büntető eljárás, ha mentelmi jogát a köztársasági elnök felfüggesztette. A vádlott ellen a jogerős végzésig felfüggesztett fegyelmi eljárás folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!