Kék hírek, bulvár

2013.04.18. 13:36

Szájbarúgást ígért munkatársunknak a kommentelő

Érdekes magánvádas bűnügyet tárgyalt szerdán a Szekszárdi Járásbíróság. A teol.hu egyik korábbi szerkesztője indított eljárást egy bizonyos kommentelő ellen becsületsértés, vagy rágalmazás miatt.

TEOL/I.I.

Mivel a kommentelő egyes hozzászólásait hozzáférhetetlenné tette a szerkesztő, személy szerint őt pécézte ki a vádlott, aki a tárgyaláson hozzájárult ugyan nevének a közléséhez is, de népszerűsítésétől inkább eltekintünk.

Csak néhány idézet a kommentektől. ”Azzal kezdem te elvtelen lótetű, (bíróság előtt is kijelentem, hogy lótetű vagy) hogy ezt a retket amit idehánytál rajtam kívül mások is ekézték...” Nos, nem jelentette ki, hanem átment taktikai tagadásba, miszerint ezeket nem is ő írta, és nincs is internet előfizetése. Vallomást nem tett.

Más: Legyen vér a ....és úgy moderálj, mert szájba foglak rúgatni az ukrán embereimmel érzem. :) A jel szerint ezt, meg a többit is humornak szánta. ”Geci egy tolvaj cigány vagy te moderátor, hogy anyádat..., a többi tényleg idézhetetlen. Más: ....Lopsz kis geci, de egyszer szájba verlek ezért. Szöges raklapdeszkával, mert az a kedvencem....”  És így tovább. 

Az ügyben szerdán nem született ítélet. A bíróság azt a végzést hozta, hogy az iratokat átteszi a járási ügyészségre, a vádképviselet esetleges átvétele érdekében.

Összességében úgy ítélte meg a bíróság, hogy a hozzászólások, és a becsatolt újabbak, nemcsak arra alkalmasak, hogy esetleg kimerítsék a rágalmazás, vagy becsületsértés bűncselekményét, hanem olyan mondatokat és kifejezéseket tartalmaznak, amelyek felvetik más, hivatalból üldözendő bűncselekmény, jelesül a zaklatás vétségének megalapozott gyanúját.

Ha az ügyészség nem emel vádat, úgy a magánvádas ügy automatikusan folytatódik a bíróság előtt.

Ezek is érdekelhetik