Kék hírek, bulvár

2013.07.16. 17:21

Két évet kapott felfüggesztve a dombóvári cégvezető

Két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla egy dombóvári gazdasági társaság vezérigazgatóját, B. R.-t tegnap.

TEOL/V.T.

A másodfokon eljáró táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa az elsőfokon korábban kiszabott 2 év 8 hónapos időtartamot 2 évre csökkentette, tájékoztatott a Pécsi Ítélőtábla szóvivője. Dr. Tóth Sándor hozzátette, hogy a végrehajtást négy évre felfüggesztették.

A szóvivő az ügy részleteiről annyit mondott, hogy B. R. még 2010. június 2-án keveredett szóváltásba és verekedésbe a későbbi sértettel egy elszámolási vita miatt. A férfi megjelent az akkor zajló dombóvári építkezésen, és a pénzét követelte. Előbb vitatkozott a két férfi, majd a későbbi sértett sértegette, verekedésre hívta a dombóvári vállalkozás vezetőjét, aki először „nem vette fel a kesztyűt”.

Később, amikor már a jogos védelmi helyzet nem állt fenn, azaz a sértett elfordult, B. R. ököllel megütette őt. A férfi ettől az egyetlen ütéstől elesett, amelynek következtében a fejét beütötte. Az esés nyomán súlyos, közvetlen életveszélyt jelentő sérülést szenvedett el – idézte fel az esetet dr. Tóth Sándor.

Megkerestük az ügyben érintett B. R.-t, aki azt mondta, fellebbezésre nincs lehetőség, az ítélet jogerős, azt nem szeretné kommentálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!