Kék hírek, bulvár

2013.10.17. 14:12

Egy tucat bűncselekmény írható a tízfős banda számlájára

Több, mint egy tucat bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség tíz, főként fiatalkorú fiút. Az egyesített ügyekben nemrég zárult le a nyomozás.

TEOL

Betörtek egy lakatlan házba Mözsön, ahonnan műszaki cikkeket és porcelán tárgyakat vittek el, 2013. februárjában. A rendőrség a bűncselekmény elkövetésével a 19 éves tolnai M. Istvánt gyanúsítja. A Szekszárdi Rendőrkapitányság ezzel az üggyel további tizennégy eljárást egyesített, amelyeket 2013. februárja és májusa között elkövetett bűncselekmények miatt indítottak.

Ezek között jellemzően tolnai és faddi családi házak, illetve faddi boltok és vendéglátóhelyek elleni betörések szerepelnek. Egyszer egy targoncát is elkötöttek egy kft. telephelyéről. Az elkövetőket több esetben megzavarták, így volt, amikor nem tudtak elvinni semmit.

M. István egyszer apját, valamint egy üzlet biztonsági őrét is megfenyegette. Őt kilenc ügyben, lopás vétség, lopás bűntett, valamint azok kísérletei, illetve két rendbeli erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétség elkövetésével gyanúsítják.

Egy 17 éves tolnai fiút szintén kilenc bűncselekmény – lopás vétség, lopás bűntett és azok kísérletei – elkövetésével gyanúsítanak. Kettőjüket május 31-én előzetes letartóztatásba helyezték. Rajtuk kívül nyolc, főként fiatalkorú fiú szerepel a fenti ügyek gyanúsítottjai között, egy-egy rendbeli lopás vétség, illetve bűntett, vagy azok kísérlete miatt.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az egyesített ügyek nyomozását nemrég zárta le. A nyomozati iratokat 2013. október 11-én küldték meg a Szekszárdi Járási Ügyészségnek, vádemelési javaslattal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!