Kék hírek, bulvár

2014.07.16. 16:15

Előzetesben marad a „szellemekkel társalkodó” volt rendőrtiszt

Mint már megírtuk, nyolc lány sérelmére elkövetett kiskorú veszélyeztetése és két rendbeli hivatali visszaélés bűntette miatt indított eljárást a Szekszárdi Nyomozó Ügyészség az azóta is előzetes letartóztatásban lévő, volt rendőr alezredessel szemben.

TEOL/I.I.

Kérdésünkre dr. Bali-Fülöp Zsuzsanna, a Tolna Megyei Főügyészség eseti megbízott sajtószóvivője elmondta, hogy időközben további – köztük több nemi erkölcs elleni – bűncselekmény gyanúja is felmerült, így a jelenlegi megalapozott gyanú szerint, a férfi évek óta – rendőrségi beosztására is hivatkozva, magát drog-prevenciós szakértőként feltüntetve, a munkájával kapcsolatban is több valótlanságot állítva, – valódi prevenciós előadások helyett, egyre alacsonyabb színvonalon, mélylélektani rétegeket érintő feladatokat végeztetett a gyermekekkel. Ezek során feltárta azok családi problémáit, majd segítés ürügyén folyamatosan igyekezett közel kerülni a programban részt vevő néhány lányhoz.

A férfi éttermekbe vitte őket, apró bizsukat, néha ruhákat, fehérneműeket vásárolt nekik, hangoztatva, hogy szereti őket. Sokszor szexuális tartalmú, vagy arra utaló beszélgetéseket kezdeményezett. Olyan feladatokat adott a gyerekeknek, amelyekről szexuális jellegű vagy kétértelmű vicceket lehetett előadni. A képzések közötti estéken, valamint a táborokban azt állította a lányoknak, hogy látja a lelkeket, illetve tud a szellemekkel kommunikálni.

A képzéseken és táborokban, az előadások közötti estéken – bizalmi és felügyeleti helyzetével visszaélve, – összesen 21 kiskorú lánnyal intimebb kapcsolat kialakítására is törekedett. Többnyire a férfi kezdeményezésére, többségükkel egy szobában, és azon belül is egy ágyban, vagy matracon aludt. Két lánnyal közös megegyezéssel szexuális kapcsolatot létesített, az egyik még nem volt 18 éves. További hat lánnyal szeméremsértő cselekményeket végzett, egyikük még nem volt 14 éves.

A volt rendőrtiszt – a hivatali visszaélés kivételével, – tagadja a gyanúsításban szereplő bűncselekmények elkövetését. Az ügyben hamarosan befejezik a nyomozást, a vádemelésről a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya jogosult dönteni. A gyanúsított szeptember 11-ig továbbra is előzetes letartóztatásban marad, mert fennáll a sértettek és a tanúk befolyásolásának, illetve a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye. Utóbbi azért, mert a gyanúsításban szereplő bűncselekmények elkövetőit 5-15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti a törvény. Az előzetes fenntartása ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!