Kék hírek, bulvár

2015.07.23. 19:05

Ököllel szájon vágta, majd a hajánál fogva földre rántotta a lányt

Eldurvult, s ezért a bíróság előtt végződött egy fiatal pár veszekedése. A helyzet kialakulásában szerepet játszott az alkohol is.

I.I.

A büntetlen előéletű 19 éves szekszárdi vádlottat a Szekszárdi Járásbíróság egy év próbára bocsátotta súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. Az ítélet jogerős.

Tavaly augusztusban történt, hogy a vádlott és barátnője nagyobb társasággal bulizott egy szórakozóhelyen. Késő éjjel a vádlott többször is arra kérte a sértettet, hogy menjenek már haza, de a lány ezt elutasította. Fél háromkor a vádlott úgy vélte, hogy a lány már sokat ivott, és amikor az egyik barátnőjével kiment levegőzni, ismét arra kérte, hogy induljanak haza, de hiába. A szóváltásból először dulakodás lett, melyben a vádlott megragadta a lány mindkét karját, de az kirántotta magát és elszaladt.

A vádlott utánament, a vita folytatódott, amelynek során a fiatalember sértő szavakkal illette a lányt. Védekezésül a lány is megkarmolta a vádlottat. A kiabálást hallva a sértett egyik barátnője odament, és megpróbált véget vetni az eseményeknek, de a kísérlet nem vezetett sikerre. Sőt, a vádlott ezt követően ököllel szájon vágta a sértettet, majd a hajánál fogva a földre rántotta, és combon is rúgta.

Ezután a barátnői hazakísérték a sértettet, aki másnap ment el a kórház traumatológiai osztályára, ahol bent tartották megfigyelésre. Mint kiderült, sérülései 8 napon belül gyógyulók voltak, azonban azok elhelyezkedése, az ütések ereje miatt súlyosabb következménnyel is járhattak volna, állapította meg a bíróság. Fennállt a veszélye, hogy a fogak, vagy a fogmeder nyúlványok vékony csontrészei eltörnek, ezért a bíróság a vádirattal egyezően állapította meg a súlyos testi sértés kísérletét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!