Kék hírek, bulvár

2015.09.21. 18:15

Hajszálon múlt a mocsárba csúszott férfi élete – képek

Hét-nyolc órát töltött a férfi a patak mocsaras medrében, helybéliek, rendőrök, tűzoltók közreműködésével sikerült kimenteni.

Ihárosi Ibolya

Csak a szerencsének köszönheti az életét az a 65 éves férfi, aki vasárnap délelőtt belecsúszott az úgynevezett Kis-Duna elmocsarasodott medrébe, a Tolna megyei falutól úgy két kilométernyire. Szerkesztőségünket Brigovácz Mihály értesítette a történtekről, majd mesélte el az eseményeket.

A Kis-Duna tavasszal patak, de őszre rendszerint elmocsarasodik, kiváltképp, ha ilyen meleg van, mint az idén. A meder körülbelül három méter széles, s ugyanilyen mély a partoldala is. A vízparton diófák nőttek, sokan járnak ki ilyenkortájt összeszedni a termést. A férfi a hídtól mintegy 150 méterre csúszott a mederbe körülbelül reggel nyolc óra tájban.  Diószedő asszonyok vették észre az addigra már nyakig a mocsárba merült férfit. Nem tudván mit tenni, értesítették a rendőröket.

Brigovácz Mihályék délután négy óra felé indultak ki a saját birtokukra, amikor a két rendőr lélekszakadva kérte őket, hogy hozzanak kötelet. Láncot találtak a saját birtokukon, majd ezt még összekötözött lepedőkkel hosszabbították meg. Mire a tűzoltók a helyszínre értek, úgy negyed óra múlva, már sikerült derékig kihúzni  férfit a sárból. Tovább nem ment, mert valószínűleg beakadhatott valamibe az áldozat lába és nem akartak neki sérülést okozni. A férfi magánál volt, néhány szót beszélni is tudtak vele.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Már a parton van a férfi, aki 7-8 órát töltött a mocsárban, szerencsére állva tudott maradni (Fotó: amatőr felvétel)
[/caption]

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Kötelekkel és egyesült erővel sikerüt a férfit kihúzni a sárból (Fotó: Kataszrófavédelem)
[/caption]

Brigovácz Mihály kiemelte, hogy a két rendőrnek oroszlánrésze volt abban, ne merüljön tovább a férfi, akit az időközben megérkező tűzoltók mentették ki, az e célra megfelelő felszerelések birtokában. Közben megérkeztek a mentők is, akik ellátták a férfit, akin nem voltak külső sérülések, de nagyon ki volt hűlve, mivel már hét-nyolc órája volt a hideg mocsárban, lassan, de folyamatosan süllyedve. A mentősök „becsomagolták” a fűthető fóliatakaróba és kórházba szállították a szerencsétlenül járt férfit. Mint megtudtuk, az érintettet tegnap már haza is vitték a kórházból.


Jó érzés életet menteni

Jantner Attila tűzoltó százados irányította a helyszíni mentést. Mint elmondta, bár 25 éve tűzoltó ilyen esettel ő személy szerint még nem szembesült. Az úgynevezett dugólétra segítségével tudták  a férfit megközelíteni. Az összedugható létra teljes hozza nyolc méter. Ennek az elemeit fektették keresztbe a meder fölött, ezen mentek be a tűzoltók és kötél segítségével sikerült a férfit kimenteni a sárból, akinek az volt szerencséje, hogy sikerült állva maradnia. Kérdésünkre Jantner Attila azt mondta, egy ember életének a megmentése mindig nagyon jó érzés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!