Kék hírek, bulvár

2016.09.30. 22:22

Becsapódó autó okozta a járdán sétáló férfi halálát

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség egy 32 éves gyönki férfi ellen.

I.I.

A vezetői engedéllyel 16 éve rendelkező vádlott idén februárban egy esős reggelen Kistormás lakott területén vezette az autóját. Gyönk irányából Kölesd felé haladt a megengedett 50 helyett 85-90 km/órás sebességgel, amikor egy jobbra ívelő kanyarban a nedves úttesten elveszítette uralmát a járműve felett, és a bal oldalon lévő híd padkájának ütközött. A padkára felhajtva nekicsapódott a híd korlátjának, amelytől az autó pörögni kezdett, és a közelében lévő lakóház kerítésének csapódott.

A jármű ekkor ismét megpördült, melynek során a hátulja elütötte a járdán sétáló 43 éves kölesdi férfit. A pörgő autó átszakította a kerítést, és betaszította a sértettet a ház udvarára. Az életveszélyesen megsérült férfit mentővel azonnal a szekszárdi kórházba szállították, de az elszenvedett belső sérülések, vérzések következtében még aznap elhunyt.

A büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség fogházban végrehajtandó szabadságvesztés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását szorgalmazza, tájékoztatott dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség eseti sajtószóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!