Kék hírek, bulvár

2016.09.25. 18:00

Hét év után ítélték el a 15 éves gázolót

A most 23 éves medinai férfit a nyomozó hatóság hosszú időn keresztül nem tudta gyanúsítottként kihallgatni, mivel külföldre menekült.

I. I.

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség szeptember 16-án a Bonyhádi Járásbíróság elé állította a 23 éves medinai férfit.

A büntetlen előéletű vádlott 2009. júniusában, 15 évesen, jogosítvány nélkül egy Lada Samara típusú személygépkocsival Bonyhád közelében közlekedett. A járműben rajta kívül három fiú testvére foglalt helyet. A gépkocsival a Bonyhád-Hidas vasútállomás felé vezető mellékútról szeretett volna a 6-os számú főúton áthaladni Dombóvár irányába, amikor az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére nem biztosított elsőbbséget a főúton Szekszárd felől Pécs irányába közlekedő motorosnak, akivel emiatt összeütköztek, és a motort vezető 66 éves férfi az egyensúlyát elveszítve az úttestre zuhant.

A sértett a baleset során elszenvedett nyakcsigolya-törés következtében a helyszínen életét vesztette, a vádlott és két utasa könnyebben, míg a harmadik utasa súlyosan megsérült. A fiatalkorú vádlottat a nyomozó hatóság hosszú időn keresztül nem tudta gyanúsítottként kihallgatni, mivel külföldre menekült. 

A férfi több mint hét év elteltével, 2016. szeptember 15. napján tért vissza Magyarországra, amikor is a rendőrök őrizetbe vettek és gyanúsítottként hallgattak ki. A Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottat gyorsított eljárásban már másnap bíróság elé állította. Az ügyészi indítványnak megfelelően a bíróság fiatalkorúak fogházában végrehajtandó, próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és járművezetéstől eltiltásra ítélte a vádlottat, aki a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Az ítélet a kihirdetését követően jogerőre emelkedett, tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter Tolna Megyei Főügyészség eseti sajtószóvivője. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!