Korunk mételye

2019.09.27. 16:20

Drogprevenciós előadást tartottak középiskolásoknak

Nagy sikert aratott a paksi középiskolások köreben a rendőrség által szervezett, Korunk mételye című prevenciós előadás.

TEOL

Fotó: TMRFK

Az elmúlt hetekben, a városban több kábítószer-fogyasztóval és kereskedővel szemben indítottak büntetőeljárást a paksi rendőrök. Az egyik közösségi portálon terjedt el egy videó, melyen egy helyi férfi pszichoaktív szer hatása alatt megbotránkoztató módon viselkedik, mely komolyan megzavarta a kisvárosban élők nyugalmát.

Ennek apropóján a Paksi Rendőrkapitányság vezetője, Dr. Kuti István rendőr ezredes a középiskolás korosztály számára egy prevenciós előadást szervezett, Korunk mételye címmel – számolt be róla a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK). A rendezvényt tegnap tartották a paksi Csengey Dénes Kulturális Központban, melyre a városban levő középiskolák kaptak meghívást. A közel háromszáz diák megtöltötte a nézőteret, akiket Szabó Péter, a város polgármestere köszöntött. Ezt követőn egy, a kapitányság munkatársai által összeállított kisfilmet nézhettek meg a diákok.

Dr. Kuti István köszöntője után pedig négy – különböző területen dolgozó – szakember, Kutas Attila katolikus plébános, dr. Kitanics Márk klinikai szakpszichológus és a szekszárdi RÉV két munkatársa, Kálóczi Andrea és Jakab Éva Klaudia különböző megvilágításból mutatta be a szerhasználat rövid- és hosszútávú hatásait a tizenéveseknek.

A diákok körében valamennyi előadás nagy sikert aratott, melyet vastapssal köszöntek meg az előadóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!