rendőrségi hírek

2019.12.07. 14:30

A csend a leghangosabb sikoly, halld meg!

Tolnai Népújság

Forrás: TMRFK

A csend a leghangosabb sikoly, halld meg! elnevezésű országos kampány keretében a bűnmegelőzési szakemberek Tolnában is több helyszínen tartanak előadást. Az Országos Rendőr-főkapitányság az Országos Krí­ziskezelő és Információs Telefonszolgálattal együttműködve novemberben indította el a programot, amelynek középpontjában a kapcsolati erőszak megelőzése áll.

A kampány elindításának időpontja a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjához kapcsolódik. Az ENSZ november 25-ét nyilvánította világnappá. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság is kiemelten kezeli a kapcsolati erőszak elleni fellépést, illetve annak megelőzését, hangsúlyozta Búsné Hepp Gyöngyvér sajtóreferens.

A járási rendőrkapitányságok bűnmegelőzési szakemberei fokozott figyelmet fordítanak a témára, beleértve a kiskorúak védelmét. A bűnmegelőzési referensek előadásaik során felhívják a figyelmet a családon belüli erőszak jellemzőire, jogi hátterére, a veszélyeztetettség korai felismerésének lehetőségeire, a segítségnyújtás módjaira. A Bonyhádi Rendőrkapitányság munkatársa, Baranyai Brigitta december 3-án látogatta meg a Bonyhádi Gondozási Központ lakóit, és tartott előadást a hozzátartozók közötti és párkapcsolati erőszakról. Tóth Szilvia a Dombóvári Rendőrkapitányság szakembere december 4-én a Nők Dombóvárért Egyesület tagjainak tartott előadást a témáról.

Fontos azonban tudni, hogy a rendőrség egyedi ügyben csak akkor tud egyáltalán eljárni, majd pedig hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény egyáltalán a tudomására jut, ugyanis e bűncselekményfajta területén nagy a látencia. A sértettek nem mernek feljelentést tenni, sőt az is előfordul, hogy azt később visszavonják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában