bírósági ítélet

2018.06.30. 20:00

A lány elutasította, ezért a férfi kínos bosszút állt rajta

Az alábbi történet azt példázza, hogy milyen kellemetlen helyzetbe kerülhet az, aki visszaélésre alkalmas fotót küld magáról egy ismeretlen embernek.

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Ráadásul ez esetben egy olyan álprofilra küldte a hölgy a képet, amelyet a huszonkilenc éves vádlott hozott létre bosszúból, amiért visszautasította a közeledését. A férfi sem járt jól, mert a Szekszárdi Járásbíróság zsarolás, információs adat megsértése és becsületsértés miatt két év börtönbüntetésre ítélte, amelynek a végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. Meg kell fizetnie a sértettnek az okozott nyolcezer forint kárt, az államnak pedig több mint ötvenháromezer forint bűnügyi költséget.

A férfi tavaly decemberben ismerkedett meg a kiskorú sértettel. Miután a lány az udvarlását visszautasította, álnéven internetes profilt hozott létre, amelyre egy másik férfi fotóit, egy harmadiknak pedig az autóját töltötte fel. Azt a benyomást akarta kelteni, hogy jóképű és gazdag.

Kapcsolatba lépett a sértettel, aki többször is kezdeményezte a személyes találkozást, de ez persze nem jöhetett létre, hiszen akkor kiderül a személyazonossága. Végül meztelen képet kértek egymásról. A lány a tükör előtt készített magáról fotót, amelyen a mellét a kezével eltakarta. A férfi pedig egy interneten talált nemi szervet küldött a lánynak.

Ezután a vádlott egy másik álprofilon jelentkezett azzal, hogy birtokába jutott a fotója, és ha nem fizet ötezer forintot, közzéteszi a képet. A sértett letette a pénzt a megjelölt padra, de azt elvitte valaki, mielőtt a vádlott odaért volna. Ekkor újabb háromezret kért, amit meg is szerzett. Mindezek ellenére a férfi legalábbis néhány percre feltette a lány meztelen képét az internetre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában