bírósági ítélet

2019.07.14. 15:00

A vasútállomáson ütlegelte, rugdosta élettársát

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt egy 32 éves férfit a Dombóvári Járásbíróság garázdaság és testi sértés miatt. Két évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A büntetett előéletű, szakképzetlen, nőtlen, jövedelemmel nem rendelkező férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. Elítélték már Komlón, Baján, Dombóváron, nem is egyszer. A bűnlajstromán szerepel lopások sora, garázdaság, zaklatás, szexuális kényszerítés. Élettársával, aki a jelen ügy sértettje, egy Dombóvár környéki településen élnek.

A vádlott tavaly október 29-én napközben annyi szeszes italt fogyasztott, hogy rosszul lett, ezért az élettársa mentőt hívott. A vádlott azonban a dombóvári kórházban nem volt hajlandó várakozni, hanem elindult a vasútállomásra. Este fél hat körül a férfi az állomáson veszekedést kezdeményezett, amelynek során élettársát a hajánál fogva rángatta, és tenyérrel többször arcul ütötte. Végül a hajánál fogva kicibálta az állomás épülete elé, ahol már ököllel ütötte a nő arcát, majd többször megrúgta a derekát, illetve a combját eltalálva.

A verést, rugdosást csak akkor fejezte be, amikor az egyik vasutas rákiáltott. Ekkor futva elmenekült.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, a koponya, arc, mellkas és hasfal zúzódásaival járó sérüléseket szenvedett. Ezek miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő a férfi megbüntetése érdekében. A bíróság ítélete szerint a vádlott öntörvényű tetteivel nyíltan szembehelyezkedett a társadalmi együttélés szabályaival. Magatartásával a garázdaság mellett a könnyű testi sértés vétségét is megvalósította, számolt be dr. Kovács Ildikó sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában