vádemelés

2019.06.17. 20:00

Boxerrel ütötte arcon a nyílt utcán élettársa bátyját

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérlete miatt emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség egy huszonhárom éves faddi férfi ellen.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

A vádlott rossz viszonyban van az élettársa bátyjával, a harmincegy éves sértettel, akitől korábban harmincezer forintot kapott kölcsön, amit még nem fizetett vissza.

A vádlott élettársa – két kiskorú gyermekükkel – tavaly augusztus 27-én délelőtt 10 óra körül a faddi művelődési ház előtt várakozott az utcán, amikor a feleségével – és négy kiskorú gyermekükkel – a közeli autóbuszmegállóba tartó testvére észrevette őket. A sértett odament a testvéréhez, és normális hangnemben, nem fenyegetőzve vagy követelőzve megkérdezte, mikor adják meg a tartozásukat. A nő erre kitérő választ adott, amit a férfi nem firtatott, hanem a családjával együtt a buszmegállóba ment, és ott leültek a padra.

Nem sokkal ezután megérkezett a vádlott, aki az élettársától értesülve a történtekről odament a sértetthez, számon kérte, és közölte vele, hogy nem fizeti vissza a tartozását. A vádlott stílusa miatt szóváltás alakult ki a két férfi között. A vita során a vádlott felhúzta az öklére az addig a zsebében lévő boxert, majd arcul ütötte vele élettársa bátyját. A megtámadott férfi próbált védekezni, ellökni magától támadóját, aki azonban ekkor megragadta a kezét, és úgy megharapta az egyik ujját, hogy az vérezni kezdett. A vádlott ezután a családjával együtt sietve távozott.

A sértett – a bántalmazás következtében – az arcán és a kezén nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett. A fémből készült, jellegzetesen ütés céljára használható, és annak az erejét, hatását növelő, közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek minősülő boxer használata miatt a ténylegesnél súlyosabb sérülés kialakulásának a reális veszélye is fennállt.

A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos, forgalmas helyen, a délelőtti órákban, kiskorúak jelenlétében megvalósított cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen. Mindezek miatt, a korábban hasonló bűncselekmény miatt jogerősen elítélt vádlottal szemben az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában