rendőrségi hírek

2020.01.03. 08:52

Bűnszövetségben árultak kábítószert

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányságon befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melynek során 16 embert hallgattak ki gyanúsítottként különböző kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt.

TEOL

Fotó: TMRFK

A rendőröknek olyan információ jutott a tudomására, hogy egy 48 éves bogyiszlói nő 2017 óta rendszeresen értékesít új pszichoaktív anyagot, valamint különböző kábítószereket. Az ügyben még 2017-ben indítottak büntetőeljárást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán. Az asszony otthonában megtartott kutatás során pszichoaktív- és kábítószergyanús anyagokat, valamint nagyobb mennyiségű készpénzt is találtak a nyomozók.

Az eljárás során kiderült, hogy a 48 éves bogyiszlói nő nem egyedül árusította a drogot, hanem több segítője is volt, akikkel közösen különböző helyeken és más-más személyeknek adták el az anyagot. A kábítószerek és az új pszichoaktív anyagok továbbértékesítésében közreműködött egy 40 éves és egy 25 éves tolnai, valamint egy 59 éves sükösdi férfi és annak 54 éves felesége is.

A bűnszövetség irányítója a 48 éves bogyiszlói nő volt, akit kétrendbeli bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és egyrendbeli bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésével gyanúsítottak meg a rendőrök.

Társai közül a 25 éves és az 59 férfit, valamint az 54 éves nőt egyrendbeli bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként a nyomozók.

A 40 éves tolnai férfival szemben egyrendbeli bűnszövetségben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, egyrendbeli bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett, továbbá kerítés bűntett és garázdaság vétség elkövetése miatt folytattak nyomozást.

A rendőrök az eljárás során további 11 fogyasztót is gyanúsítottként hallgattak ki kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt.

Az ügyben a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek, tájékoztattak közleményükben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában