ítélet

2018.05.22. 16:30

Dombóváron bukott le a két tolvaj asszony

Ihárosi Ibolya, fotó: shutterstock illusztráció

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Társtettesként elkövetett lopás miatt jogerősen egy év próbára bocsátott két nőt a Dombóvári Járásbíróság és ezen időre elrendelte pártfogó felügyeletüket.

A bíróság kötelezte az azonos nevű nőket, hogy fizessenek meg 15 napon belül egy dombóvári áruháznak 16 ezer 260 forintot, az államnak pedig 1500 forintnyi eljárási illetéket. Meg kell fizetniük ezen felül valamivel több mint 14 ezer forint bűnügyi költséget.

A vádlottak unokatestvérek. A 26 éves nő nyolc általánost végzett, szakképzettsége nincs, háztartásbeli, élettársi kapcsolatban él, egy kiskorú gyermeke van. A 37 éves vádlott csak hat osztályt fejezett be, egyedülálló, kiskorú gyermeke nincs. Ő is vagyontalan és mindketten büntetlen előéletűek.

A két nő tavaly november hetedikén délután érkezett Dombóvárra, ahol egy áruházban ruházati és kozmetikai termékeket, valamint vitaminokat vittek magukkal a kamerával nem ellenőrizhető próbafülkébe. Az ellopni szándékozott áruféleségek egy részét a ruhájukba, illetve az alá rejtették el, miután az áruvédelmi eszközöket leszedték. Amikor a fülkéből kijöttek, néhány árucikket a bolti kosárba tettek, és azokat a pénztárnál kifizették. Az áruház biztonsági őre azonban gyanúsnak vélte a viselkedésüket, ezért az úgynevezett biztonsági szobába kísérte őket, ahol előkerült a lopott holmi. Azokat a cikkeket, amelyek újra eladhatóak voltak, mint például gyermekruha, zoknik, hajfestékek, gyerekcipő, póló, az áruháznak visszaadták. Más cikkeket viszont a megbontott csomagolás miatt nem lehetett eladni. Az összes ellopott áru értéke 38 ezer 193 forint volt, az áruház tényleges kára pedig 16 ezer 260 forintra rúgott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!