vádemelés

2020.04.22. 09:18

Egy 33 centis konyhakéssel szúrta hátba bérlőjét

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Tolna Megyei Főügyészség egy immár letartóztatásban lévő 35 éves férfi ellen. 

TEOL

Forrás: Shutterstock

A vádirati tényállás szerint az eredetileg budapesti férfi 2019. augusztusa óta lakott a simontornyai lakóházban. Október közepén a házba befogadott egy 42 éves férfit, aki már körülbelül egy éve hajléktalan életmódot folytatott. A lakhatásért cserébe azt kérte, hogy az új lakó tegye rendbe az ingatlanhoz tartozó udvart, szedje le a gyümölcsöket.

2019. november 2-án délelőtt 10 óra után a reggeli készítése közben a két férfi között nézeteltérés és rövid szóváltás alakult ki, ami miatt a sértett a konyhából kifelé indult, hogy elhagyja a házat. Ekkor azonban a vádlott egy 33 centiméter hosszú, 21 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel az udvarra kilépő férfit egy alkalommal hátbaszúrta. A szúrás összesen négy réteg ruházaton áthatolva a sértettet a jobb lapockája alatti területen érte. Ugyan a vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérülést okozott, de támadása a szúrás jellegét, elhelyezkedését és az elkövetés eszközét tekintve súlyosabb sérülés okozására, sőt életveszélyes állapot előidézésére is alkalmas volt.

A vádlott ugyanakkor büntetett előéletű, a bűncselekményt korábbi börtönbüntetése felfüggesztésének próbaideje alatt követte el, valamint jelenleg is folyamatban van ellene másik büntetőeljárás. Mindezeket figyelembe véve az ügyészség börtön fokozatú szabadságvesztés büntetés kiszabását, a korábbi felfüggesztett büntetése végrehajtásának elrendelését, illetve a közügyek gyakorlásától eltiltását szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában