rendőrségi hírek

2019.09.17. 08:56

Egy sofőrnél mutatott pozitív értéket a szonda

A Szekszárdi Szüreti Napok alkalmával tartott kétnapos fokozott rendőri jelenlét célja az ittas balesetek megelőzése volt.

TEOL

Forrás: TMRFK

Fotó: illusztráció

A Szekszárdon – szeptember 12-e és 15-e között – megrendezett nemzetközi hírű szüreti fesztiválra több tízezer vendég látogat el évről évre. A rendezvényen – annak zavartalan lebonyolítása érdekében – a rendőrség is nagy létszámban képviseltette magát. Pénteken és szombaton az éjszakai órákban a Szekszárdi Rendőrkapitányság és a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság egyenruhásai finn módszeres ittasság ellenőrzést végeztek. A két nap alatt 1772 járművezetőt szondáztattak meg, melynek során mindössze egy autó sofőrjénél mutatott pozitív értéket az alkoholteszter. A jármű vezetőjével szemben büntetőeljárást indítottak a szekszárdi rendőrök, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

A fesztiválon több éve végeznek – előre bejelentett módon – ittasság ellenőrzést az egyenruhások. A rendőrségi intézkedés elérte célját, azt, hogy a járművezetők önfeledten szórakozzanak, de volán mögé csak az üljön, aki nem ivott alkoholt. A korábbi években előfordult ugyanis, hogy az ellenőrzések alkalmával több tucat járművezető ellen indítottak eljárást a rendőrök ittas járművezetés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában