hősiesség

2019.07.04. 16:29

Életet mentett a gyors segítség

Életet mentett Treszner József gyors segítségnyújtása ma. A Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóságon szolgáló tűzoltó elmondta, hogy a szomszédból szaladtak át segítségért, mert egy hölgy rosszul lett, és tudták, hogy a parancsnokságon többen mentőként is dolgoznak. Ezúttal azonban csak a híradó ügyeletesi feladatokat ellátó Treszner József volt a laktanyában, a többiek ugyanis gyakorlaton vettek részt.

Hanol Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A „nagy öreg” tudta, mi a teendő, ellenőrizte van-e a nőnek légzése, keringése, és ezek hiányában azonnal elkezdte az újraélesztést, amelyet a tűzoltók számára szervezett tanfolyamon sajátított el. Közben hívták a mentőket, így a vonal másik végéről is folyamatosan kapta az instrukciókat, és a hölgy hozzátartozója is a segítségére volt. Mire a mentők megérkeztek, a nőnek ismét volt légzése, pulzusa, így Treszner József visszatért szolgálati helyére. Mint mondta, hamarosan betölti a hatvanadik életévét, 1975 óta szolgál tűzoltóként, és ez idő alatt sok mindent látott és tapasztalt már, de ez volt az első újraélesztése.

Bóta Gyula parancsnok – aki másodállásban szintén mentőként dolgozik – elmondta, hogy tavaly három, idén pedig egy alkalommal tartottak újraélesztési tanfolyamot két mentő-tűzoltó kollégájával, Fárbás Csabával és Horváth Rolanddal közösen, így Bátaszéken nincs olyan tűzoltó, aki ne ismerné ennek a módját, és most bebizonyosodott, mennyire fontos ez a tudás. Hozzátette: Treszner Józsefet soron kívüli parancsnoki dicséretben részesíti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában