ítélet

2019.03.16. 16:00

Elítélték a gyilkossággal fenyegető férfit

Három év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélt egy harmincnégy éves férfit a Bonyhádi Járásbíróság.

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Három év nyolc hónap fegyházbüntetésre ítélt egy harmincnégy éves férfit a Bonyhádi Járásbíróság kényszerítés hatósági eljárásban, súlyos testi sértés kísérlete, társtettesként elkövetett lopás, valamint rongálás miatt. További négy évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A bíróság egyesített a vádlott ellen szóló két vádiratot. Azt is kimondta a bíróság, hogy a – más ügyben börtönben lévő – férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A sokszorosan büntetett előéletű vádlott tavaly március 6-án féltékenységből összevert egy férfit, majd azzal fenyegette, ha el meri mondani valakinek, ki volt a támadója, akkor „kinyírja” őt és az egész családját. Egészen pontosan éjjel rájuk veri az ajtót, felgyújtja a házukat, kivégez mindenkit és a saját udvarukban fogja őket eltemetni. Végül figyelmeztette a sértettet, mondja azt, hogy egy autó ütötte el.

A fenyegetések a sértettben komoly félelmet keltettek, ezért amikor hazament az édesanyjának is azt állította, hogy autó ütötte el. Az anya mentőt hívott, majd a rendőrség hivatalból büntetőeljárást indított segítségnyújtás elmulasztása miatt. Az első meghallgatása során a sértett a rendőrségnek is azt hazudta félelmében, hogy egy autó ütötte el. Csak akkor mondta el az igazat, miután a nyomozás révén a rendőrség már megtudta a valódi történetet.

Mindezeket megelőzően történt, hogy egy cég telephelyéről vasból készült tűzkosarat lopott, amit eladott a MÉH-telepen. Tavaly januárban, féltékenységi rohamában élettársa lakásán szétverte a berendezést, 83 ezer forint kárt okozva. Azon a napon is összeverte a másik ügyben is szereplő férfit, akinek sérülései súlyosabb következményekkel is járhattak volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában