vádemelés

2019.03.17. 09:30

Eltörte a felesége orrát egy tolnai férfi

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Súlyos testi sértés bűntettének elkövetése ­miatt emelt vádat egy ötvenhárom éves tolnai férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss ­Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlott és felesége közel harminc éve élnek házastársi kapcsolatban. A férfi ugyan a hétvégeken rendszeresen fogyaszt szeszes italt, és ha ittas állapotba kerül, tiszteletlenül viselkedik a sértettel, de tettlegességig fajuló vitájuk korábban még nem volt.

Tavaly szeptember 15-én a vádlott már reggel elkezdte az ivást, és délutánra leittasodott, emiatt a nap folyamán többször is szidalmazta a feleségét. Délután elment otthonról újabb italt vásárolni, este negyed nyolc körül ért haza, és tovább folytatta felesége becsmérlését. A fiára is bántó megjegyzéseket tett, aki ezek után el is ment otthonról. A konyhában tartózkodó sértett többször megkérte a vádlottat, hogy hagyja már abba a kötözködést, de hiába.

Később, amikor az asszony bement a szobába, és leült az ágy szélére, a vádlott kezébe vett egy húsklopfolót, követte a sértettet, majd azzal fenyegette, hogy megveri. A húsklopfolót az ágyra dobta, majd a jobb öklével, legalább közepes erővel egy alkalommal orrba vágta a nőt. Az ütés következtében eltörött az asszony orrcsontja, ami nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésnek számít, ezen kívül zúzódások is keletkeztek az arcán. A sértett még aznap este a kórházban orvosi ellátásban részesült.

A büntetlen előéletű vádlott esetében az ügyészség, tárgyalás mellőzésével, felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában