rendőrségi hírek

2019.10.04. 18:12

Embercsempészeket és illegális migránsokat fogtak el

Embercsempészeket és illegális migránsokat fogtak el a Tolna megyei rendőrök a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve az 55-ös főúton és az M6-os autópályán.

TEOL

Forrás: Shutterstock

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály, valamint a Határvadász Mélységi Ellenőrzési Osztály munkatársainak a közreműködésével október 4-én a kora reggeli órákban két embercsempészt és 10 illegális migránst fogtak el az 55-ös főúton – M6-os autópálya bátaszéki felhajtója –, valamint az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán Paks térségében.

Az 55-ös főút 122-es kilométerszelvényénél – az M6-os autópálya felhajtójánál – vontak intézkedés alá 2019. október 4-én 5 óra 55 perckor egy osztrák rendszámú Audi A6 típusú személygépkocsi vezetőjét, egy osztrák okmányokkal rendelkező iraki férfit. Az autóban a sofőrön kívül öten utaztak, akik irakiaknak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták, közölte a megyei rendőr-főkapitányság.

Nem sokkal később – 6 óra 5 perckor – az M6-os autópálya Budapest felé vezető oldalán, Paks térségében ellenőriztek a rendőrök egy Volkswagen Golf típusú személygépkocsit és annak vezetőjét. Az intézkedés során megállapítást nyert, hogy az osztrák okmányokkal rendelkező iraki sofőrön kívül az autóban utazott öt férfi, akik közül egy iraki-, négy pedig iráni állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni.

A 10 illegális migránst meghallgatásukat követően a tompai tranzitzónába szállították. A két autó sofőrjét, egy 28 és egy 23 éves iraki férfit gyanúsítottként hallgattak ki embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az elkövetőket őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

 

[embed]]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában