vádemelés

2019.09.05. 17:30

Fenyegették a mentőorvost, hogy megölik

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Garázdaság, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy harmincnégy és huszonhat éves kisvejkei testvérpár ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Egy másik eset miatt egy fiatalkorú terhelt letartóztatását rendelte el az ügyben eljáró nyomozási bíró 2017. november 26-án délután három órakor a Szekszárdi Törvényszék épületében.

A vádlottak, akik a fiatalkorú unokabátyjai, és édesanyjuk, aki a fiatalkorú gyámja, valamint további rokonok a törvényszék épülete előtt várakoztak.

Az ülést követően a letartóztatást elrendelő nyomozási bíró engedélyezte, hogy a fiatalkorú vádlott és a gyámja a folyosón néhány percig beszélhessen egymással, és elbúcsúzhassanak, mielőtt a fiatalkorút elszállítják.

A kényszerintézkedés elrendelése miatt a gyám erősen feldúlt volt, ez lehetett az oka, hogy a szolgálatot teljesítő rendőrökkel hangosan kiabált, az egyiküket félre is lökte. Viselkedése miatt először a főbejárat előterébe, majd onnan az épület elé vezették ki az asszonyt. Amikor ezt fiai, a terhelt unokabátyjai észlelték, kiabálni kezdtek és teljes erővel ütötték és rúgták a törvényszék zárt bejárati üvegajtaját.

A vádlottak minősíthetetlen hangnemben szitkozódtak és fenyegették a szolgálati feladatát ellátó rendőrt.

Amikor pedig – a fiatalkorú terhelt állapota miatt – mentőautó érkezett az épület oldalsó bejáratához, a vádlottak oda is átmentek, és a feladatát ellátó mentőorvost is megöléssel fenyegették.

A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása a jelenlévőkben megbotránkozást és riadalmat keltett. A vádlottak a fenti bűncselekményeket társtettesekként követték el.

Az ügy mindkét vádlottja büntetett előéletű. Az idősebbik férfi két alkalommal is állt már bíróság előtt tettei miatt. Vele szemben az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés, míg fiatalabb testvérével szemben közérdekű munka kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatott dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában