jogerős ítélet

2019.08.19. 13:00

Hatvan nap elzárást kapott a bolti tolvaj

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Hatvan nap elzárásra ítélt lopás miatt egy 29 éves férfit a Dombóvári Járásbíróság. Kötelezte ezen kívül, hogy a károsult áruháznak kamatostul fizesse meg a közel 50 ezer forintnyi kárt. A férfit az ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal, folytatólagosan elkövetett lopás elkövetésével vádolta. A bíróság folytatólagosan elkövetett lopás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A munkanélküli vádlott már többször volt büntetve, legutóbb a bíróság társtettesként elkövetett garázdaság miatt 280 óra közérdekű munkára ítélte. A férfi idén január 20-án 20 óra 20 perc körüli időben egy áruházból ellopott kétféle szakállvágót a töltőkkel együtt, az egyikhez pengekészlet is tartozott. Az áruvédelmi eszközt letépve, sikeresen el is hagyta az áruházat.

De már másnap a rendőrség lefoglalta a lopott holmit, ily módon csak az áruvédelmi eszközökhöz kapcsolódó rongálási kár nem térült meg. Az egyik szakállvágó széttépett papírdobozán minden kétséget kizáróan ki lehetett mutatni a vádlott ujjlenyomatait.

A hónap végén ugyanabban az áruházban két férfidzsekit, sálat, tonhalkonzervet, bonbonokat rakott a kosarába a vádlott és azokról a próbafülkében letépte az áruvédelmi eszközöket. Az egyik kabát el is szakadt. Ezúttal nem tudott kimenni a lopott holmikkal az áruházból, mert tetten érték. Az egyik dzseki sértetlen volt, de a többi holmi a csomagolások sérülései miatt eladhatatlanná vált.

A vádlott a bíróság előtt elismerte a bűnösségét, és mivel vallomása szinkronban volt az ellene szóló bizonyítékokkal, a bíróság azt el is fogadta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában