Tolna Megyei Főügyészség

2020.04.29. 09:45

Kábítószer-kereskedő ellen emeltek vádat

A Tolna Megyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat egy 25 éves férfi ellen.

TEOL

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

A vádirati tényállás szerint a 25 éves férfi, aki 16 éves kora óta maga is rendszeres kábítószer-fogyasztó, 2018 szeptembere és 2019 márciusa között az általa megszerzett és birtokolt kábítószerekből további személyeknek adott el pénzért, előre kiporciózott adagokban, telefonon egyeztetett helyen és időben.

Majd 2019. március 19-én este Budapestről tartott hazafelé, amikor a 6-os számú főúton közúti ellenőrzés alá vonták, melynek során a ruházatát és az általa vezetett gépkocsit is átvizsgálták. Az ekkor a vádlottnál lévő, Budapesten vásárolt

kábítószerek együttes mennyisége jelentős volt, mégpedig a törvényben meghatározott jelentős mennyiség alsó határának 160 százaléka. A vádlott szervezetéből kimutatható volt, hogy kábítószert fogyasztott, a közúti közlekedésben bódult állapotban vett részt.

A vádlott jelenleg is letartóztatásban van, melynek fenntartására az ügyészség indítványt tett. A vádlott terhére rótt bűncselekmények közül a legsúlyosabbat, a jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettét a törvény 5 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel fenyegeti. Az egyébként büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától, valamint a közúti járművezetéstől eltiltását, a bűncselekményből eredő összeg erejéig vagyonelkobzást, valamint a lefoglalt kábítószerek elkobzását szorgalmazza a Szekszárdi Törvényszéknél – tájékoztatta portálunkat Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott főügyész.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában