bírósági ítélet

2019.04.10. 13:00

Kedvező alkalom szülte a tolvajt

Ihárosi Ibolya

Tízezer és húszezer forintos bankjegyek egy pénztárcában. Magyarország ma is hivatalos fizetõeszközét, a forintot, 70 évvel ezelõtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengõt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTVA/Bizományosi

Fotó: Faludi Imre

Lopás miatt hetvenhat napi tétel pénzbüntetésre ítélt a Dombóvári Járásbíróság egy 57 éves nőt. A pénzbüntetés napi tételét ezer forintban állapította meg a bíróság.

A hetvenhatezer forint megfizetésére tizenkilenc havi részletfizetést engedélyezett a bíróság. Ha a vádlott egy havi részlet megfizetését is elmulasztaná, a még hátralévő összeget fogházbüntetésre kell átváltoztatni, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A rokkantnyugdíjas nőt már többször elítélték, minden alkalommal lopás miatt. A Kaposvári Járásbíróság öt hónap börtönbüntetést szabott ki, két év próbaidőre felfüggesztve. A dombóvári bíróság kilenc hónap börtönre ítélte és két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Szintén Kaposváron 24 nap elzárást kapott.

Tavaly szeptember 28-án történt, hogy a vádlott manikűröshöz ment. A sértett műhelye a lakóháza előteréből nyílik, egy másik ajtó pedig a család nappalijába vezet. Az utóbbi ajtó nyitva volt, így a vádlott meglátott a nappali asztalán egy pénztárcát.

A nő, aki többször járt már a sértett üzletében, pontosan tudta, hogy az a helyiség nem tartozik az üzlethez. Ennek ellenére, kihasználva azt a körülményt, hogy a sértett még az előző vendégével foglalkozott, bement a lakás privát helyiségébe és a pénztárcából elemelt egy tízezer és két ötezer forintos bankjegyet. A pénzt a melltartójába rejtette, elvégeztette a manikűrözést, majd mint aki jól végezte dolgát, távozott.

A szabálysértési érték alatti összeg ellopása azért számít bűncselekménynek, mert a vádlott a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül bement az úgynevezett zárt magánterületre. A vádlott még a nyomozás idején visszafizette a húszezer forintot a manikűrösnek. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában