veszélyes munka

2019.04.06. 15:15

Késsel fenyegetőzött a paksi férfi

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Egy évre próbára bocsátott zaklatás miatt egy ötvenöt éves férfit a Paksi Járásbíróság.

A nőtlen, munkanélküli, büntetlen előéletű vádlott tavaly május 5-én délután becsengetett a hajléktalanok nappali melegedőjébe. A kaput az intézményben dolgozó szociális segítőnő nyitotta ki, aki megfújatta az alkoholszondát a vádlottal. Mivel a szonda a megengedett értéknél többet mutatott, azt mondta a férfinak, hogy akkor jöjjön vissza, ha már kijózanodott. A vádlott egy ideig még erőszakoskodott, majd amikor a sértett becsukta a kaput, leült a drótkerítés tövébe, és a nála lévő borosüvegekből tovább ivott. Bent lévő társai kérték, hogy ne igyon, hanem inkább sétáljon, a vádlott nem hallgatott rájuk, hanem mintegy fél órán keresztül nyomta a csengőt. Végül elővett egy bicskát, kinyitotta és fennhangon közölte, hogy elvágja a gondozónő torkát.

Biztos volt benne, hogy a hajléktalanok ezt elmondják az érintettnek, aki megijed a fenyegetőzéstől. Miután megérkezett a gondozónő váltótársa, az átvétel-átadást követően a nőt a kapu felé kísérte. A hajléktalanok szóltak a férfinak, hogy a vádlottnál kés van, és azt a nő ellen használni is akarja. A váltótárs kinyitotta a kaput, és rákiáltott a vádlottra, hogy adja oda a kést, majd ki is vette a földön ülő, fenyegetőző férfi kezéből. A két alkalmazott visszatért az épületbe, jelentést írtak a történtekről, majd amíg a nő elment, a vádlottat szóval tartotta a férfi, de ő sem engedte be a melegedőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában